Magiske Opplevelser i arendal

Arendal er en idyllisk perle beliggende på Sørlandskysten. Byen har en rik sjøfartshistorie og var en av Europas viktigste havner – en historie som har satt dype spor i Arendals tradisjoner og lokalhistorie. 

Velkommen til Arendal!

Arendal - Foto Peder Austrud©Visit Sørlandet

OM
Arendal

Arendals sjøfartshistorie strekker seg tilbake til 1700-tallet, og byen var en viktig og strategisk havn i Europa i rundt to århundrer.

I Arendal kan du drømme tilbake til en svunnen tid, enten du spaserer blant Tyholmens sjarmerende trebebyggelse eller besøker vikinggravene på vakre Merdø.

Du kan oppleve den idylliske skjærgården med en fergetur til Merdø fra Tyholmen, en kort gåtur fra ytterdøra di.

Foto Sophie Barbier
Foto Peder Austrud © Visit Sørlandet
Foto Peder Austrud © Visit Sørlandet
Foto Heidi Sørvig © Visit Sørlandet

Foto: Peder Austad © Visit Sørlandet

vannkanten:

Vakre POLLEN

Et steinkast unna Lille Hotell, finner du flotte Pollen som i dag er fylt med pulserende liv. Her finner du et stort utvalg kaféer, restauranter og barer.

En lokal favoritt er å nyte en tradisjonell fiskekake fra Fiskebrygga eller en iskrem langs vannkanten mens du ser på det yrende livet rundt.

Kunst Opplevelser

Arendal tilbyr også et «up-and-coming» kunstmiljø. Like rundt hjørnet fra hotellet vårt finner du et spennende kunstgalleri, ARTendal, som er en del a anerkjente Bomuldsfabrikken Kunsthall. Hos ARTendal kan du beundre og kjøpe kunstverk av noen av Norges fremste samtidskunstnere. 

Omtrent to kilometer fra hotellet vårt finner du Bomuldsfabrikken Kunsthall, som er blant sør-Norges største og fremste moderne kunstgalleri. Det er gratis adgang til utstillingene deres, og den gamle fabrikken ligger flott til ved Langsævannet.  

På vei tilbake til byen kan du svinge innom KUBEN, Arendal og Aust-Agders museum. Kuben er et moderne tillegg til byens arkitektoniske uttrykk og representerer det spennende møtet mellom tradisjoner og samtid. 

Som del av denne sammenkomsten av det historiske og moderne finner du oss, Lille Hotell, en av Norges første gatekunsthoteller i en ærverdig bygård fra 1860-tallet. 

ARTENDAL

Bomuldsfabrikken Art Hall

KUBEN Museum

Nydelig
Natur

Arendal og kyststripen preges av israndavsetningene i raet fra den siste isbreen for ca. 12 000 år siden. Resultatet er unike rullesteinstrender og flotte svaberg som er perfekte til å nyte solen på varmesommer dager.

I 2016 ble Raet Nasjonal Park etablert for å beskytte vårt unike naturlandskap. Vi anbefaler å ta turen innom Hove på Tromøy for å oppleve møtet mellom hav og land. 

Eventyrlysten? Prøv et dykkerkurs i Arendals nydelige skjærgård med Agder Dykkersenter

Foto Sophie Barbier
Foto Alf Lim

Les mer om Arendal her: